www.cedulavendrell.com

la vostra cèdula d'habitabilitat al Vendrell i comarca

Albinyana - L'Arboç - Banyeres del Penedès - Bellvei - La Bisbal del Penedès - Bonastre - Calafell - Cunit - Llorenç del Penedès
Masllorenç - El Montmell - Sant Jaume dels Domenys - Santa Oliva - El Vendrell i també Roda de Barà - Creixell - Torredembarra...

catalacastella

LA CÈDULA D’HABITABILITAT ÉS OBLIGATÒRIA?

Tots els habitatges han de disposar de cèdula d’habitabilitat, ja siguin habitatges d’obra nova, rehabilitats o amb reformes importants que en modifiquin les seves condicions d’habitabilitat.

La cèdula d’habitabilitat té una vigència de 15 anys.  Una vegada transcorregut aquest termini cal sol·licitar-ne una de nova.

QUAN ES NECESSITA LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

La cèdula d’habitabilitat és obligatòria i necessària per:

- Donar d’alta els subministraments d’aigua, gas, electricitat i telecomunicacions.

- Canviar de nom el comptador de l’aigua, la llum o el gas.

- Per contractes de lloguer

- Per la compra-venda d’habitatges

- Les entitats bancàries la poden exigir com a condició per concedir una hipoteca

- En cas de reagrupament familiard’estrangersCOM PUC SABER SI EL MEU HABITATGE TÉ CÈDULA D’HABITABILITAT?

Trucant al 012 (telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya) i indicant l’adreça de l’habitatge us informaran si aquest disposa de cèdula d’habitabilitat, quan es va concedir i si encara és vigent. En cas afirmatiu només cal que en demaneu un duplicat.

Cal tenir present que la cèdula d’habitabilitat és obligatòria per a tots els habitatges i té una vigència de 15 anys. Una vegada transcorregut aquest termini cal sol·licitar-ne una de nova.CALEN ALTRES DOCUMENTS PER SOL·LICITAR LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

Cal conèixer si l'habitatge ha disposat en algun moment de cèdula.

- Habitatges amb cédula d'habitabilitat caducada.

Dues posibilitats:

  • Els habitatges construïts a partir de 1984 haurien de disposar de cèdula d'habitabilitat (la cèdula d'habitabilitat de primera ocupació té una vigència de 10 anys).
  • Habitatges que hagin sol·licitat una cèdula que ja hagi caducat
En aquest cas només caldrà conèixer l'existència de cèdula caducada i el número de referència de la mateixa. Si desconeixeu si el vostre habitatge ha tingut cédula nosaltres podem buscar-ne l'existència i la referència l cas en que l'habitatge sigui anterior a 1984

- Habitatges sense cédula d'habitabilitat
.

Dues posibilitats:
  • Els habitatges anteriors a 1984: Caldrà justificar l'existència d'aquest habitatge amb anterioritat a 1984. Es pot fer mitjaçant escriptures, notes registrals, documents oficials... Si no disposeu d'aquesta informació feu-nos'ho saber i hi trobarem una sol.lució
  • Habitatges posteriors a 1984 sense cédula. Caldrà valorar la documentació de la que es disposa, en funció d'aquesta es podrà tramitar d'una manera o altre.

En cas de qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres i ho resoldrem.QUALSEVOL IMMOBLE POT OBTENIR LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

No. Només poden obtenir la cèdula d’habitabilitat els immobles escripturats com habitatge. Aquests, a més, hauran de complir els requisits mínims d’habitabilitat exigits pel decret 55/2009 de la Generalitat de Catalunya.

Un local, estudi, etc. que hagi estat reformat com a habitatge i que no estigui registrat com a tal, caldrà que prèviament sol·liciti una llicència de canvi d’ús. Una vegada obtinguda la llicència es podrà escripturar com a habitatge al Registre de la Propietat.

Per sol·licitar una llicència de canvi d’ús us caldrà un projecte de legalització i canvi d’ús redactat per un arquitecte.

A entropia arquitectura us podem elaborar aquest projecte amb serietat i professionalitat i a un preu econòmic.

telefon
977182092 / 654873313
carrer Cafès, 1 - EL VENDRELL
    horari:
        dill. a div. 9 -13:30h i 16 - 20h
        dissabtes 10 - 13h
Per altres serveis visiteu la
nostra web principal:

www.entropiaarquitectura.com
Seguiu-nos a:linkedin facebooktwitter
Generalitat de Catalunya Col.legi d'arquitectes de Catalunya

Tots els drets reservats. Entropia Arquitectura - Edgar Miró Panadès i Judit Garcia Pujol  | C/Cafès, 1 | 43700 EL VENDRELL | Tel. +34 977182092 | entropia@coac.net | www.entropiaarquitectura.com